Focus

Cultureel huwelijk tussen Net Events en Rossel & Cie

BRUSSEL, 22/1/2004 - Rossel & Cie, leider van de Franstalige Belgische pers, wordt hoofdaandeelhouder van de nv Net Events. Deze jonge uitgever van www.netevents.be en www.cinenews.be bekent meteen kleur door het belangrijkste gratis culturele tijdschrift over te nemen, namelijk The Ticket en zijn site. De trein staat op de sporen!

Met de komst van Rossel & Cie als aandeelhouder laat Dieter Kraewinkels, stichter en afgevaardigd bestuurder van Net Events, er geen gras over groeien: "Net Events wil zijn positie als culturele pool, die ze momenteel inneemt in het Belgische medialandschap, versterken en uitbreiden. De doelstelling is om leidinggevend te worden op het vlak van de culturele content."

Op operationeel vlak is de weg al uitgestippeld: www.netevents.be, de populairste online culturele agenda van het land (met een gemiddelde van 5000 unieke bezoekers per dag - CIM cijfers van de laatste periode) wil zijn groei verderzetten. www.cinenews.be van zijn kant, de tweede grootste Belgische filmsite, en dit na amper 8 maanden online, zet zijn ontwikkeling verder met als doelstelling om in 2005 de eerste plaats te bekleden.

Voor het tijdschrift The Ticket vormt de integratie in Net Events een belangrijke stap naar een verdere verankering, nadat het reeds zijn sporen heeft verdiend in de verschillende lagen van een fel bevochten markt. De website van het tijdschrift zal op korte termijn zijn voordeel halen uit de nieuwe situatie, om zo in de kopgroep terecht te komen van de "jongerensites".

Op structureel vlak zal Dieter Kraewinkels op het terrein de leiding op zich nemen van de Internetpool, terwijl Benoît Conotte Operationeel Directeur wordt. The Ticket, met Vincent Lens als hoofdredacteur, behoudt zijn huidige structuur.

Het samengaan van Net Events met Rossel & Cie is het gevolg van de ontmoeting van enthousiaste ideeën die erop gericht zijn om een krachtige pool op te richten van referentiële culturele jongerenmedia (mental age 18-35). Net Events nieuwe formule staat met zijn jong en geölied team klaar om nieuwe uitdagingen aan zijn missie toe te voegen.

Met deze operatie zet Rossel & Cie zijn politiek, die gericht is op de synergie tussen de geschreven en de electronische media, verder.

Persberichten

Net Events News