Focus

Hittegolf maakt plaats voor filmgolf !

BRUSSELS, 03/08/2006 - Vanaf begin juni bleek de zomer een geduchte concurrent voor menige filmzaal. Liefhebbers van het witte doek hebben de popcorn even gelaten voor wat het was om zich tegoed te doen aan tropische feestjes allerhande en zwoele terrasjes, parken en tuinen.

Niettemin komt de volkstoeloop naar de bioscopen sinds vorige zondag weer op gang. Getuige daarvan de filmsites, die weer volop geraadpleegd worden. Het aantal bezoekers op woensdag 2 augustus op www.cinenews.be bevestigt dat : niet minder dan 32.594 personen hebben deze site bezocht om te bepalen naar welke film ze gingen kijken en waar en wanneer ze dat zouden doen (CIM cijfers).

Dat is een nieuw record voor de site, en het bevestigt nogmaals de leidende positie ervan in België ! De stichter en verantwoordelijke van www.cinenews.be, Dieter Kraewinkels, merkt op : "Het internet is sinds enkele jaren een heuse barometer, die de bezoekersaantallen in de zalen weerspiegelt. Steeds meer mensen plannen hun avondje film aan de hand van diverse websites. Zowel voor de uren van vertoning, maar ook voor hun keuze van de film zelf, en dat vooral op basis van de trailers die ze er kunnen bekijken."

De portaalsite www.cinenews.be, die twee en een half jaar geleden gelanceerd werd door de makers van de culturele agenda www.netevents.be, is vandaag de meest bezochte Belgische filmsite en staat daardoor in de top 30 van meest bezochte sites in het algemeen (CIM lijst). "Bij de lancering in februari 2004 hadden we bescheiden doelstellingen. Onze belangrijkste concurrent, die reeds 8 jaar actief was, had een stevige positie verworven. Verder had er zich enkele jaren eerder ook een grote Franse filmsite proberen vestigen in België, maar dat project mislukte. Reeds meer dan een jaar zijn we marktleider, wat onze verwachtingen ruim overtreft en ons team vanzelfsprekend motiveert.", besluit Dieter Kraewinkels.

En omdat goed nieuws nooit alleen komt, is het team achter www.cinenews.be trots om u de trailer van "The Devil Wears Prada" voor te stellen, vanaf vandaag exclusief te bekijken op de site. Deze komedie, met Meryl Streep en Anne Hathaway, wordt op 25 oktober ek. in ons land uitgebracht.

Veel surf en filmplezier !

Persberichten

Net Events News